Promatranje ptica

Vransko jezero jedno je od 5 najvažnijih područja za ptice u Hrvatskoj. Unutar granica Parka do sad je zabilježeno čak 65% svih vrsta ptica koje privremeno ili trajno borave unutar granica lijepe naše. Stoga ni ne čudi da dio posjetitelja u Park dolazi isključivo radi njihovog promatranja.

Drvena poučna staza u blizini info centra Crkvine je nezaobilazna prilikom posjete Parku, pogotovo ako želite otkriti čarobni svijet ptica! Na info centru možete unajmiti dalekozore, prilikom čega možete zatražiti i na korištenje dobiti knjigu za prepoznavanje ptica.

Postoje dvije različite ture koje Javna ustanova PP Vransko jezero nudi promatračima ptica.

Za grupne posjetitelje koji nemaju prethodnog iskustva u prepoznavanju ptica nudi se obilazak drvene poučne staze ornitološkog rezervata uz stručno vodstvo i u trajanju od jednog sata.

Za iskusnije promatrače ptica preporuča se rezervacija individualnog programa u trajanju od pet sati. Ovaj program nudi obilazak u malim grupama od maksimalno 4 ljudi te iskusnog vodiča koji promatrače vodi na različita staništa unutar granica Parka, ali i u njegovoj samoj blizini.

Termini za oba programa moraju biti dogovoreni minimalno tjedan dana unaprijed.

Na POVEZNICI možete pronaći cijene programa koji uključuju promatranje ptica.

Ovdje možete pronaći ažurirani POPIS PTICA.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr