Cikloturizam

Uz hodanje, ne postoji izravniji doticaj s prirodom i prostorom po kojem se krećemo od vožnje bicikla. Stotine kilometara označenih biciklističkih staza i još mnogo onih koji čekaju da ih otkriju radoznali jahači na dva kotača, uz naše će vas tematske ture odvesti u čudesan svijet BioSfere. 


Povijest na kotačima 

Cjelodnevna kružna biciklistička tura sa startom i ciljem u Biogradu provest će vas kroz burnu prošlost i slikovitu sadašnjost kraljevskog Biograda, srednjovjekovne Vrane i čarobnog Vranskog jezera. Na turi ćete obići povijesne znamenitosti stare gradske jezgre Biograda, arheološko nalazište Crkvine, ornitološku stazu u PP Vransko jezero te posjetiti ruševine srednjovjekovne templarske gradine i obnovljeno otomansko konačište Maškovića han u Vrani. Aromatična turska kava i baklava pravi su izvor energije za uspon na vidikovac Kamenjak s kojeg se pruža nenadmašan pogled na cijeli kraj - preko Vranskog jezera prema brojnim otocima i otočićima kornatskog arhipelaga.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr