Sadržaj centra

Uređen objekt Stare škole za potrebe prirodne baštine ukupne neto korisne površine cca 800m2 na k.č. 1677 k.o. Biograd na Moru koji je u cijelosti dostupan osobama sa invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Nakon rekonstrukcije na raspolaganju su četiri iskoristive etaže (podrum, prizemlje, prvi kat i potkrovlje), svaka korisne neto površine cca 200 m2.

U zgradu je ugrađeno univerzalno dizalo sa svim elementima prilagođenim za OSI.

Uređeno parkiralište sa 15 parkirnih mjesta za osobna vozila (1 parkirno mjesto prilagođeno za OSI) i 5 parkirnih mjesta za motocikle.

Izvedena nova pješačka staza u zapadnu granicu parkinga kojom se osigurava pristupačnost osobama smanjene pokretljivosti.

Postavljena rasvjeta pročelja i okoliša te postavljen videonazor i protuprovalni sustav.

Uređen posjetiteljski centar s ukupno 800m2 netto korisnog prostora u 4 etaže:

  • U podrumskoj etaži smještena je i opremljena Gastro soba i suvenirnica (70,35 m2),  dvije multimedijalne sobe (svaka po 70,3 5m2), foyer (7,43 m2), čajna kuhinja (5,02 m2), WC za zaposlenike (5,28 m2), dvorište (16,84 m2), stubište i ostali tehnički/povezni prostori. U sobi KRKA postavljeni su interpretacijski izložak "Bicikliranje" i instalacija "Sedra".
  • Na etaži prizemlju smještene su i opremljene 2 multimedijalne sobe kojima se promovira zaštićeno područje PP Vransko jezero, PP Telašćica i NP Kornati. Soba VRANSKO JEZERO opremljena je uvodnom grafikom i  interpretacijsko instalacijom „Jezero“ i interaktivnom instalacijom „Dalekozori“. Soba KORNATI i TELAŠĆICA opremljena je interaktivnom instalacijom „Kajak“, interaktivnom instalacijom „Jedrilica“ i interaktivnom instalacijom „Ronioc“. Na istoj etaži smješten je i foyer (14,21m2), WC za OSI (3,49 m2), stubište i ostali tehnički/povezni prostori.
  • Na prvom katu opremljene su 2 višenamjenske multimedijalne sobe (svaka po 70,35 m2) kojima se promovira zaštićeno područje NP Paklenica i PP Velebit. Soba PAKLENICA opremljena je informacijskom grafikom, interpretacijskim izloškom instalacije pod nazivom "Biljni i životinjski svijet" te instalacijom „Stijene za penjanje“(mogućnost penjanja po stijeni). Soba VELEBIT sadrži uvodnu Interpretacijsku grafiku, interpretacijsko interaktivni izložak "Spilja". Na istom katu su smješteni i foyer (19,09m2), ženski WC (4,21m2), muški WC (3,39m2), stubište i ostali tehnički/povezni prostori.
  • Na etaži potkrovlja smještena su 4 dormitorija (25,74m2, 17,93 m2, 18,25 m2 i m2), 2 sobe za djelatnike Centra (15,45 m2 i 23,28 m2), soba za tehniku multimedije (13,12 m2), ostava rekvizita (13,12 m2), stubište i ostali tehnički/povezni prostori.
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr