Transformativni i društveno-korisni turizam

Želite li upoznati Biosferu i njezine ljude izravnije i dublje od „običnih“ turista, prijavite se za neki od volonterskih ili pak društveno korisnih programa na kojima možete naučiti mnogo o kulturi i tradiciji ovih prostora. Bilo da obnavljate suhozide, čistite zarasle lokve i stare putove, ili dijelite svoje vrijeme s usamljenim didom ili nonicom, učinit ćete nešto vrijedno i ostaviti svoj trag - a proživljeno će vas iskustvo grijati iznutra još dugo nakon što odete.


Regenerativni volonturizam

Ne morate imati svoj vrt da biste uživali u vrtlarenju, učili o regenerativnoj poljoprivredi i dali svoj doprinos zemlji i ljudima na području BioSfere. Provedite svoj odmor aktivno, volontirajući na imanjima i farmama koje proizvode ekološku hranu, poštujući načela održivog razvoja i regenerativne poljoprivrede. Tako ćete pomoći svojim vrijednim domaćinima u razvoju lokalnih proizvoda, oživljavanju i osnaživanju poljoprivrede cijeloga kraja, te oplemenjivanju i obogaćivanju zajednice. Možete li zamisliti ljepši suvenir za uspomenu s nekog putovanja?

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr