Uključi se

Centar BioSfera Biograd


Za posjetitelje koji žele više od svog boravka

Želite provesti svoj odmor, rekreaciju, razonodu i opuštanje na drugačiji način? Želite li doživjeti lokalnu zajednicu i njenu prirodnu i kulturnu baštinu na izvorniji, poticajniji i održiviji način, postanite dio zajednice posjetitelja koji ostavljaju pozitivan trag za sobom. Javite nam se i pomoći ćemo Vam istražiti mogućnosti aktivnog odmora koji regenerira Vas, lokalne ljude, zajednicu, ekonomiju i prirodu!


Za djecu, mlade, obitelji i građane svih dobi

Posjetite nas i provedite na zabavan i poticajan način slobodno vrijeme, ali i istražite mogućnosti sudjelovanja u ekološkim, društvenim i gospodarskim aktivnostima i projektima. Istražite kako možete istodobno unaprijediti kvalitetu života, rekreirati se i odmarati, ali i profesionalno i poslovno rasti u BioSferi, zaštićenim područjima prirode i njihovim okruženjima, prostoru i Vašeg života!


Za odgojno-obrazovne ustanove

BioSfera nudi odgojnom i nastavnom osoblju, djeci i mladima, odgojnim, obrazovnim i znanstveno-istraživačkim ustanovama idealne načine da Vaš rad postane najbolje životno iskustvo za sve. Nazovite nas ili nam pišite na naše adrese e-pošte i rado ćemo Vam predstaviti brojne mogućnosti suradnje i aktivnosti u centru BioSfera i zaštićenim područjima prirode.


Za kulturne, socijalne i druge ustanove

Ako se bavite kulturom i kulturnom baštinom, socijalnim programima ili drugim programima od javnog interesa, zajedno možemo više! Vaši ciljevi komplementarni su ciljevima BioSfere i održivog turizma posebnih interesa. Vaše vrijednosti i promicanje Vaših misija može biti dio naših zajedničkih programa održivog aktivnog turizma, istraživanja, volontiranja i drugih aktivnosti od zajedničkog interesa!


Za udruge, društva, klubove i zadruge

BioSfera je zamišljena kao lansirna rampa za vaše ideje i nastojanja. Kroz edukacije, suradnju, podršku, savjetovanje i ko-kreaciju programa, BioSfera nudi razvojni iskorak za Vas, Vaše članove, a i šire. Javite nam se i rado ćemo Vam objasniti sve mogućnosti sinergije u projektnom radu, eko-društvenom poduzetništvu, korištenju co-working i drugih prostora i slično.


Za turističke zajednice, agencije i vodiče

Održivi aktivni turizam posebnih interesa nudi veće prihode kroz cijelu godinu. BioSfera je mjesto unapređenja postojećih, te razvoja i promicanja novih proizvoda i usluga. Uključite se i postanite dio tima koji zajedno s našim partnerskim ustanovama za zaštićena područja prirode razvija, nudi i promovira proizvode i usluge cjelogodišnjeg održivog turizma posebnih interesa!


Za lokalne OPG-ove, male poduzetnike i poduzetnike početnike

Održivi aktivni turizam otvara brojne mogućnosti za poljoprivrednike, obrtnike, kreativce, ekologe, sportaše, prijevoznike, trgovce i brojni druge. Dođite, istražite brojne prilike i okrenite svoj kotač života! Nazovite nas, pišite nam ili nas posjetite u BioSferi Biograd i rado ćemo Vam pokazati kako i Vaši proizvodi i usluge mogu postati dio zajedničke ponude!


Za jedinice lokalne samouprave, investitore, gospodarstvenike i donatore

Održivi aktivni turizam posebnih interesa snažna je razvojna poluga za lokalne zajednice. Ima bolji povrat ulaganja u odnosu na masovni turizam, uz pozitivniji eko-društveni, demografski i razvojni utjecaj! Želite li s nama ulagati u projekte i programe visoke razine povrata, ali i eko-društveno-ekonomskih učinaka, javite nam se i predstavit ćemo Vam sve mogućnosti suradnje!


Postanite naš član, suradnik ili partner!

Javite nam se na adresu e-pošte biosfera@biosferaaktiv.hr. Radno vrijeme BioSfere jest radnim danom od 9.00-19.00 h, a vikendom od 10.00-18.00 h. Ulaz je besplatan, a na raspolaganju Vam stoje brojne aktivnosti i osvježenja.


Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr