Gastro – eno turizam

Ako ljubav zaista ide kroz želudac, sigurno ćete se zaljubiti u svijet BioSfere. Iz beskrajnog izbora autentičnih, kvalitetnih, zdravih te ukusnih domaćih jela i pića i najizbirljiviji će gurman pronaći nešto za sebe. Dalmatinska vina i pikantna maslinova ulja izvrsno se nadopunjuju s vrhunskim prirodnim namirnicama začinjenim suncem, burom, morem i kulinarskom strašću naših domaćina. Ne morate nam vjerovati - okusite sami.


Arome dalmatinske kužine

Najukusniji turistički paket BioSfere sastoji se od čak četiri vrhunska gastronomska doživljaja, od kojih je svaki začinjen prstohvatom prirodne i kulturne baštine ovoga kraja. Bilo da odaberete šibensku gastro bajku, starigradske okuse mora i Velebita, pirovačku rapsodiju na razmeđi mora i jezera ili ukusni dodir Orijenta u drevnoj Vrani, vratit ćete se po još. Raznolikost gastronomskih doživljaja na području BioSfere odraz je raznolikosti njezinih krajobraza, kao i običaja, mašte i kreativnosti vrijednih domaćina.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr