Prirodni turizam

Promatranje ptica na Vranskom jezeru ili dupina u akvatoriju Telašćice i Kornata, osluškivanje vjetra u krošnjama i žubora vode krških ljepotica Krke i Zrmanje, raspoznavanje i udisanje mirisa aromatičnog i ljekovitog bilja ili pak uživanje u zalasku sunca s osamljenog planinskog vrha tek su neke od mogućnosti kojima možete doživjeti bliski dodir s divnom i divljom prirodom BioSfere.


Oko sokolovo 

Dok visoko lete nebeskim prostranstvima, ptice grabljivice u ljudima izazivaju osjećaj divljenja i poštovanja. U njihov tajnoviti svijet možete zaviriti na cjelodnevnoj turi promatranja ptica na području Parka prirode Vransko jezero. Naš će vas stručni vodič opremiti dalekozorima i ostalom potrebnom opremom te vas upoznati s čarima najvećeg hrvatskog jezera i njegovih pernatih stanovnika. Uz ptice močvarice, koje su zaštitni znak Vranskog jezera, tu se gnijezde, odmaraju i hrane brojne vrste grabljivica, poput orla zmijara, eje močvarice, kopca, jastreba i malog sokola,  a ostanete li sve do mraka, možda ćete ugledati i sovu ili ćuka, nečujne noćne lovce Vranskog jezera.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr