Obrazovni turizam

Drevna mudrost dalekog istoka pretočena u poslovicu kaže: "Što čujem, to zaboravim. Što vidim, to zapamtim. Što učinim, to shvatim." Jednodnevne ili višednevne radionice, kampovi, škole i programi u prirodi mogu imati različite teme, ali jedno im je zajedničko: usvajajući i iskušavajući razne vještine, učimo o prirodi kako bismo je bolje upoznali i tako je zavoljeli i štitili. Od programa usklađenih sa školskim gradivom preko praktičnih vještina snalaženja u prirodi do službenih tečajeva i obrazovnih programa, BioSfera je stalna i nepresušna životna škola.


Ljetna škola zaštite prirode

Iskustveno učenje u prirodi pokazalo se kao izvrstan pristup osobnom razvoju djece, kao i razvijanju njihovih timskih, socijalnih i životnih kompetencija. Ovaj petodnevni ljetni kamp namijenjen je osnovnoškolcima od petog do osmog razreda. Vaši će školarci, uz vodstvo iskusnih instruktora, kroz raznovrsne i zabavne timske aktivnosti učiti vještine orijentacije i snalaženja u prirodi, savladati osnove penjanja i morskog kajakarenja, učiti o sebi i drugima, a ponajviše o prirodi i njezinom očuvanju i zaštiti. Dobrodošli u ljetnu školu BioSfere!

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr