Ruralni turizam

Život izvan grada privlači sve više ljudi željnih kvalitetnijeg života u skladu s prirodom. Želite li i vi biti seljak barem na jedan dan, iskušati težački život u dalmatinskom kršu ili samo uživati u svih pet osjetila na nekom seoskom domaćinstvu, u BioSferi možete pronaći pravi doživljaj za sebe.

Programi ruralnog turizma na području Biosfere osmišljeni su u suradnji s ljudima koji ovdje žive i rade, a temeljeni su na njihovoj „maloj baštini“, punoj iskrenih emocija, nadahnuća i ljubavi.


Poljoprivredni kamp – Budi seljak na jedan dan

Ovaj program omogućit će vam da barem na jedan dan uronite u idilu, ali i izazove seoskog života te doživite autentično ruralno iskustvo vezano uz rad na zemlji.

Domaćin vašeg ruralnog iskustva bit će, ovisno o dobu godine i poljoprivrednoj kulturi, netko od brojnih obiteljskih gospodarstava s područja BioSfere.

Bez obzira radi li se o berbi i preradi voća (maslina, grožđa, marelica, trešanja, smokava, bajama…) ili povrća, domaćini će vam u svom polju ispričati i pokazati sve što trebate znati prije nego li zajedno s njima krenete na posao.  
Podrazumijeva se da je uz svaki posao vezana i okrijepa, a ona ovdje ne može biti autentičnija. Marendat ćete za stolom sa svojim domaćinima i uživati u domaćim proizvodima i specijalitetima.

Ako je moguće, sa sobom ćete ponijeti proizvod koji ste sami napravili (npr. maslinovo ulje, marmelada od smokve i sl…), a iskustvo i doživljaj pamtit ćete zauvijek.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr