Ribolov

Vransko jezero omiljena je destinacija domaćih, ali i inozemnih športskih ribolovaca. Za športski ribolov na Vranskom jezeru potrebno je kupiti dnevnu ribolovnu dozvolu koja vrijedi 24 sata od sata kupnje ili onog sata koji se dogovorno naznači na dozvoli, ukoliko se ista kupuje unaprijed za jedan od nadolazećih dana. Druga opcija je kupnja godišnje ribolovne dozvolu koja vrijedi za tekuću kalendarsku godinu, odnosno od 1. siječnja do 31. prosinca.

Godišnja ribolovna dozvola izdaje se hrvatskom i stranom državljaninu uz predočenje potvrde o položenom ribičkom ispitu, dok za izdavanje dnevne dozvole nije potrebna potvrda o položenom ribičkom ispitu. Godišnje dozvole za športski ribolov za invalide Domovinskog rata kupljene u Parku uz predočenje HRVI iskaznice vrijede i na svim tekućicama na području Republike Hrvatske.

Dnevne i godišnje dozvole za športski ribolov mogu se kupiti u uredu Parka prirode u Biogradu n/M, Kralja Petra Svačića 2/II (ponedjeljak – petak, 7 – 16 sati) ili tijekom turističke sezone u info centrima Crkvine i Prosika (svibanj – rujan). Molimo da za provjeru radnog vremena navedenih info centara nazovete broj: 023/ 383 181.

Za potpuniji doživljaj športskog ribolova, ribičima su na raspolaganju kajaci za ribolov, jednosjed i dvosjed, koji se mogu unajmiti na info centru Prosika tijekom turističke sezone (svibanj – rujan). 


Dozvole je potrebno imati prije dolaska na ribolovnu poziciju! 

Ribolov noću i noćenje na ribolovnim pozicijama nisu dopušteni!

Ribolov nije dozvoljen u ornitološkom rezervatu!


Detaljne upute za ribiče i pravila ponašanja koja proizlaze iz Pravilnika o športskom ribolovu Parka prirode Vransko jezero, a koji se temelji na Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, dostupne su ovdje: INFORMACIJE ZA RIBIČE 

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr