Veslanje

Ukoliko želite aktivniji pristup posjetu Parku veslanje je pravi izbor za vas. Vožnja kajakom je jedan od najboljih načina potpunog doživljaja prirode Vranskog jezera. Istražite najveće prirodno jezero i otkrijte njegove skrivene ljepote.

U ponudi imamo ukupno 11 kajaka, a nudimo jednosjede, dvosjede te kajake za ribolov! Možete ih unajmiti, po vrlo povoljnoj cijeni, na info centru u lučici Prosika na sat ili čitav dan.

Ovdje možete pronaći CJENIK NAJMA.

JU PP VELEBIT

Rafting vožnja i vožnja kanuom

Rafting vožnja i vožnja kanuom obavlja se isključivo na dijelu rijeke Zrmanje od mosta u središnjem dijelu naselja Kaštel Žegarski do željeznog mosta u Muškovcima.

U periodima kada se dogodi toliki pad vodostaja da bi prolazak plovila direktno ugrozio ili oštetio biotop rijeke Zrmanje, a posebno procese stvaranja sedre, rafting i vožnja kanuom se obustavljaju.

  • Trajanje obilaska: oko 3 h
  • Preporučeni period godine za posjet: Od travnja do studenog
  • Prilagođeno za individualne ili grupne posjete: Za grupne posjete
  • Da li aktivnost prilagođena za invalide: Ne

Napomene: Rafting vožnju i vožnju kanuom na rijeci Zrmanji obavljaju agencije koje su s Javnom ustanovom Park prirode Velebit sklopile ugovor o koncesijskom odobrenju za obavljanje ovih djelatnosti.

JU PP TELAŠĆICA

Morski kajak pruža vam jedinstvenu mogućnost da Park prirode Telašćica posjetite i osjetite na drugačiji način.

Kajakom otok možete doživjeti iz perspektive koju vam ne pružaju drugi oblici avanturističkog posjeta.

Možete se zavući u najskrivenije uvale, doživjeti moć dugootočkog strmca, posjetiti prirodne pješčane i šljunčane plaže i osjetiti sve skrivene ljepote otoka.

Međutim, s obzirom na to da je Dugi otok pučinski otok, prije planiranja vaše avanture treba voditi računa o vremenskim uvjetima i neočekivanim nevremenima koja se znaju dogoditi tijekom ljetnih mjeseci.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr