OTVORENA BIOSFERA BIOGRAD – CENTAR ZA ODRŽIVI AKTIVNI TURIZAM

Zgrada „Stare škole“, kako su godinama Biograđani nazivali ruševnu dvokatnicu u samom centru grada, u petak 2. rujna je, raskošno obnovljena, krenula u novi život. Pred dobro raspoloženim skupom koji su činili brojni državni i gradski dužnosnici, ravnatelji i djelatnici mnogih nacionalnih i parkova prirode, predstavnici partnera i sudionici projekta, svečano je otvoren Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd.

Ovim svečanim činom nakon višegodišnjih radova je završen projekt BioSfere koji je provodila JU Park prirode Vransko jezero u partnerstvu s Gradom Biogradom na moru, Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj – CEDRA i Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Obilježavanje kraja izvedbenog projekta i otvaranje Centra je, nadamo se i vjerujemo, tek početak jedne nove priče, koja će kroz BioSferu povezati i doprinjeti dobrobiti prirode, ljudi i zajednice te postati generator razvoja održivog aktivnog turizma cijele regije.

Srpanj 2024.
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Posljednje vijesti

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove „Park prirode Vransko jezero“.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr